Generációk együttélésének előnyei

Irodánk

1027 Budapest,
Kapás utca 26-44.
C. Épület 2. em./ 5.ajtó

Legfrissebb hírek

Generációk együttélésének előnyei

Az otthonmegosztást az idős emberek javára hoztuk létre, akiknek támogatásra van szükségük az önálló élethez. Emellett rugalmasak vagyunk, és a helyi igényekhez és körülményekhez is tudunk igazodni.

Az otthonmegosztás közvetlen előnye a világban sok ember számára, ideértve:

Az idős emberek vagy a mozgáskorlátozottak számára előny, ha olyan személlyel oszthatják meg az otthonuk, akik a mindennapi életben is segítséget tudnak nyújtani a társaságukkal, biztonságérzet adásával,  különösen az éjszakai órákban. Az otthonmegosztás tehát enyhíti a magányt, amely sok társadalomban elismert kérdés napjainkban. 

 

Az otthonmegosztás igénybevételével a bérlők nem kevés bérleti díjat tudnak megspórolni. A felek megállapodásától függően a szobák akár ingyenes is kibérelhetőek heti óraszámban közösen megállapodott segítségnyújtásért cserébe.  Európában az otthonmegosztás rendszere elsősorban a diákok számára biztosítanak olcsó és kényelmes életet. Nagy – Britanniában, Írországban és Ausztráliában és más országokban olyan fiatal szakemberek is igénybe veszik ezt a szolgáltatási formát, akik másképp nem engedhetnék meg maguknak, hogy olyan drága városokban éljenek, mint London, Dublin vagy Melbourne.

 

További előnyök közé tartozik a nemzedékek közötti korlátok lebontása. Így elősegítve a kölcsönös megértést és a toleranciát.  Emellett, az idős emberek családtagjai arról számolnak be Nyugat-Európában, hogy az otthonmegosztás rendszerének köszönhetően sokkal nyugodtabbak, mivel biztonságban és jólétben tudják idős hozzátartozójukat.

A bérlők családtagjai meg azt mondják, hogy megnyugodtak, mivel fiúknak/lányuknak tisztességes szállása van, és a szállásadó is érdeklődik az életük iránt.

 

A közszolgálat számára is előnyös ez a lehetőség, mivel az otthonmegosztás csökkenti az egészségügyi szolgáltatások iránti keresletet. Továbbá késlelteti az olyan költséges szolgáltatások iránti igényt, mint például az idősek otthona. Az Otthonmegosztás emellett segít enyhíteni a lakásválságot olyan helyeken, mint Budapest, ahol nagy hiány van a megfizethető albérletből . Sőt, ez nagyszerű módja  az otthonteremtés célú megtakarítások elősegítésének.

Megosztás : 

Share on email
Share on facebook
Share on google