Szeretném megosztani az otthonom

Nekem megfelelő lenne az otthonmegosztás lehetősége?

Kinek javasoljuk:

Szállásadóként nekem való az otthonmegosztás?

Az otthonmegosztási megállapodás nem megfelelő mindenki számára. 
Fontos átgondolni a következő kérdéseket a döntés előtt:

GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK​

Az otthonmegosztás a kölcsönös tiszteletre, barátságra, és támogatásra épül mindkét fél és a családtagok esetében egyaránt.

Az otthonmegosztás érdekessége abban rejlik, hogy mindkét fél számára előnyös megoldás. A szoba felajánlásáért, cserébe egy jól átgondolt bérlő ajánlás után, a házigazda társaságot kap, és megállapodástól függően heti több órányi háztartási támogatást. Ez a támogatás magában foglalhatja a bevásárlást, kertészkedést, házimunkát, egyéb intéznivalókat és a közös programokat. Továbbá, a bérlő minimum heti 5 alkalommal alszik a bérleményében.

A megállapodás teljes időtartalmára igénybe vehető az otthonmegosztó koordinátor támogatását, aki tanácsadással, segítségnyújtással rendelkezésre áll egészen a megállapodás végéig. 

A dolgok nem mindig működnek zökkenőmentesen. Az Otthonmegosztás szigorú vizsgálati politika mentén működik annak érdekében, hogy olyan személyeket biztosítsunk választásként, akikkel magunk is szívesen megosztanánk otthonunkat.

Emellett, az otthonmegosztó koordinátor kész segíteni, ha valami nem úgy sikerül.

Felmondási idő az otthonmegosztó megállapodás megszüntetése esetén

Általában egy hónapos felmondási idő áll rendelkezésre az otthonmegosztó megállapodás megszüntetése esetén. Általában ez annak köszönhető, hogy a bérbeadó több támogatást igényel, mint amennyit a megállapodás biztosít, vagy munkahelyváltás történik, esetleg a bérlő otthagyja az egyetemet/főiskolát. 

Egyéb esetben, úgy mint helytelen viselkedés, nincs felmondási idő,